tisdag 17 februari 2009

"Åke hoppas på BBK"

Apropå det fortsatta snacket om våra sånger under matchen då Boden var matchsponsor. En bloggare på Kuriren är upprörd och det med anledning av en insändare. Denne insändarskribent uppger att hans företag minsann inte ska sponsra Luleå Hockey på grund av det vi sjöng om gröningstan.

Tycker som icke-expert i ämnet marknadsföring att det är rätt kackig marknadsföringsstrategi om man ändrar den efter att vi på match helt naturligt sjöng om våra rivaler sen tidernas begynnelse.


Sponsrar man inte för att man håller på ett lag (vilket ju är helt legitimt i mina ögon), så gör man det med någon tanke på att dra in pengar. Det senare, inte för att vara snäll. Typ att butiker i Luleå har en skylt på Boden arena för att bodensare ska bli sugna på att spendera sina stålar i Luleå istället för... ja vad det nu finns för butiker där. Att gröningar sen i nedsättande syfte snackar om "lulenegrer" och "negerstan" spelar ingen roll eftersom intresset för luleåföretaget är att tjäna pengar. Och naturligtvis detsamma i motsatt riktning.

Är man ett företag med en marknad nationellt, eller rentav internationellt, så är det om möjligt ännu mer irrelevant vad supportrar sjunger om staden där företaget ligger och om deras lag.

Varken klubbdirrar eller någon annan borde få kalla fötter av en anonym insändare.

Sen kan man ju skita i resonerandet också och kort och gott säga: Det är kul att sjunga om Boden.

Text och laguppställning från matchprogram 1980-81. Hoppas det är läsbart.

Inga kommentarer: