söndag 1 februari 2009

Hata Boden-sånger på H-läktaren

Måste man förklara varför man sjunger antiboden-ramsor på en lulematch? nä, egentligen inte och det finns väl små, egna anledningar utöver den stora grundläggande anledningen att det ju är gröningstan. Hemmaplan för Luleås historiska huvudrivaler - att de inte tävlingsmässigt är det längre i hockeyn spelar ingen roll. Vi sjunger det ändå. Sen är det ju så att vi lirar i samma serie i fotboll - visar man motståndarnas märke och nya hemmaborg som reklam så får man fan ta att vi buar och hånar dom.

På Zelos blogg på Kuriren (länk i menyn till höger) så är det många som kommenterat just den grejen där de menar att det är så hemskt att vi hånade Boden. Likaså på SvenskaFans.com. Tycker det är helt obegripligt - det är ju sport. Att de är matchsponsor skiter då jag i. Känns ju lite motsägelsefullt att nu skriva, hoppas gröningarnas hockeylag kan bli lite bättre så vi får åtminstone träningsmatcher mot dem. Äh, nä fan. Vi möter dem ju i fotbollen, det räcker. Och sen lämnar dem nedanför oss i serien när vi går upp till ettan.

En anledning utöver det sportsliga när det gäller antibodengrejen som delas med många är lumpen. Fyfan vilken jävla misär att slösa så mycket tid i den där hålan. Urk!

Jaja. Bra tryck matchen igenom. Entusiasmen var stor med emellanåt tre olika ramsor på gång samtidigt. Snyggt med så många flaggor.

Inga kommentarer: