söndag 14 december 2008

Bomber och granater

På Rögles officiella hemsida, skriver man om "regn av smällare" efter elitseriematchen mellan Rögle och Linköping i lördags. Och skvallerpressen skriver "Tre pyrotekniska bomber " om samma smällare. Kan ni se hur lemlästade människor flyr från läktaren efter Linköpings bomber? eller hur de med händerna för öronen flyr från läktaren med smällare neddimpande som regndroppar runtomkring? Och det var väl två-tre smällare de smällde av. Jag blir så förbannat less på alla överdrifter.



Glöm inte att det heter ishallen Delfinen i Luleå.


När det gäller biljetter till bortamatcher i Elitserien. Vi har en ståplatsläktare för bortalagets supportrar som är större än de 150 platser de tilldelas. Erbjud dem så många de behöver så blir det mer legitimt för oss i Luleå att kräva fler än de 150 platser vi har på den pyttelilla ståplatsläktaren i Skellefteå.

Såg i teverutan att AIK:arna snott en Leksandsflagga som de tuttade på. Lika modiga som skellefteborna som snodde en Luleåtröja från den bar som de har tillgång till när de är på besök.

SvFF: "Inför fotbollssäsongen 2009 och fram till 2014 satsar Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Fotbollförbundet (SvFF), kraftfullt på publikutveckling och arenasäkerhet, allt för att tilltala fotbollspubliken. Detta görs tillsammans med Svenska Spel inom ramen för det nya, femåriga avtal som presenterades på tisdagen." Bl a så ska det ske en avveckling av ståplats i enlighet med UEFA:s arenakrav. Trist att bara vika sig för regler som SvFF i egenskap av medlemsorganisation i UEFA skulle kunna påverka. Trist att ett spelbolag har mer att säga till om än klubbar och supportrar.

4. Nick Hornby (Arsenal)
DN: "Före 'Fever Pitch' kunde man köpa biljett vid vändkorset, gå in på ståplatsläktare och få se ett slagsmål. Efter 'Fever Pitch' kostar det 50 pund att gå på en match och man får sitta bredvid en jurist". Motiveringen till varför författaren Nick hornby hamnat på fjärde plats på Times lista över de 50 värsta kändisfansen.

Gammalt julkort med IFK-hockeytomte.

Inga kommentarer: