söndag 7 december 2008

Supporterforum

Kunde inte sova många timmar inatt så det blev en hel del surfande på supporterhemsidor och -forum.

Bland andra plöjde jag igenom en tjugosex sidor lång tråd på Frölundasajten Wild West Supports forum. Ämne: "Trumma, klack och hemmasupport". Japp, trumdiskussion även där. Kanske ännu mer berättigat än hos oss eftersom frölundagänget Goa Gubbar verkar ha tagit trumbankandet ytterligare några nivåer. Goa Gubbar har, som de flesta väl känner till, ett motto som lyder: "Inte hata bara älska". Något som också kritiseras och försvaras i tjugosexsidors-tråden. Den gamla välbekanta devisen "Det var bättre förr" - skymtar bland alla rader. Frölundaborgs ståplatshall nämns med glädje och de är hyfsat överens om att en ståplatsläktare skulle göra susen för stämningen i Skandinavium.

Modos forum diskuterar man vilka fans Modo förtjänar. Och det är ju uppenbart varför den klubben inte kommer att få en klack med åtminstone lite egen karaktär och stake. Att döma av inläggen så är det alldels för mycket skötsamhetsideal som predikas för att det ska vara hälsosamt för kreativitet och entusiasm hos yngre förmågor.

Gröthalsarna på AIA:s (Angel Island Army) forum är rätt nöjda med sig själva även om de nu idkar lite självkritik, och kritik mot hela jäkla kommersialiseringen med för den delen, och den sämre atmosfär som det medfört. Det är lätt att blicka tillbaka nostalgiskt som det inledande inlägget i tråden. Det är också lätt att avfärda det som bara en liten nostalgiskimrande berättelse - men med viss hänsyn till att skildringar av det slaget oftast nog är putsade en aning så kan man kanske dra sina slutsatser om vilka faktorer som påverkar supporterkulturen.

Sen besökte jag Linköpingssupportrarna White Lions forum. En tråd: Hur tar vi WL (o läktarkulturen i LKPG) framåt? Iddes inte läsa den så noga. Var betydligt mindre underhållande diskussion än både Frölundas och Rögles motsvarande. Ja till och med mindre givande än Modos.

Den nya Mikael R-hyllningen har jag inte lärt mig andra versen av än. Vi kanske borde dra den några varv innan nedsläpp imorgon.

Inga kommentarer: