måndag 22 december 2008

Om länkar, om vad som stod att läsa förr i matchprogrammen

Som ni ser har jag lagt till länkar till en del av våra antagonister i hockey. Det är ju alltid kul att kolla vad de skriver och skönt att slippa leta. Och så lade jag in Heart of Steel. Det är mr.d:s internetmuseum i bloggformat för LHF/IFK-prylar. Kanske en början på ett riktigt museum. Kan ju alltid jobba på med den ambitionen.

Ett matchprogram för varje besök på skithuset. Kollade igenom ännu ett från säsongen 1989-90 inför en match mot Skellefteå. Skellefteborna är stolta över den perioden i klubbens historia då klubben benämndes Skellefteå HC. I tabellen, efter 15 omgångar, låg SHC sist.

Vid nästa sittning kollade jag igenom ett program från säsongen 1988-89. I tabellen ståtade SHC på en ofrånkomlig sistaplats. Fanns inte så mycket annat att läsa där.

I ett program från säsongen 1987-88 mot Djurgården tycker en krönikör i programmet följande:
"Luleås och Norrbottens stolthet LULEÅ HF är fortfarande med och slåss om de sista slutspelsplatserna, men då måste en skärpning till hos såväl spelare, ledare och inte minst den otroligt viktiga supporterskaran.

En sann supporter vänder inte sina glädjeyttringar till avsky och negativa tillmälen efter några mindre goda insatser av sitt kära lag. Skärpning du som pendlar mellan glädjefnatt och förbannelse! Stötta ditt lag med positiva yttringar!

Det är i motgångens stund idrottsmänniskan visar sin storhet.

Lyft fram de båda lagen till en attraktiv och underhållande match mellan två lag, som tillhör de två mest sevärda i årets elitserie."

Aha, så man ska inte pendla mellan glädjefnatt och förbannelse. Bara vara sådär halvljummen hela tiden. Lite lagom glad.

Nå, uppenbarligen är det inte någon som brytt sig om vad som stått i programmet om den saken för tjugo år sedan för fortfarande går det verkligen upp och ner i humöret på H-läktaren. Även om det ska mycket till innan det buas allmänt på H.

Skelleftes tabellplacering inför den omgången? de spelade inte ens i Elitserien.

Preliminär spelordning för division 2 Norrland har lagts upp. Definitiva datum och tider fastställs 13 januari (hejaifk.se).

Inga kommentarer: