torsdag 1 januari 2009

2009

Jag har inga nyårslöften att avge ett dygn in på det nya året. Däremot har jag en del förhoppningar, drömmar och önskningar inför året som kommer som jag vill delge er alla. Det är att:
- Luleå Hockey vinner hela skiten och slår ut Skellefteå på vägen.
- IFK vinner tvåan med andra lulelaget Alvik på övre halvan och BBK nere i bottenträsket.
- I Svenska Cupen lottas IFK Luleå åter mot Halmstad BK och tar revansch för fjolårets förlust mot det fegspelande laget och nitar dom sensationellt med flera mål och skönspel.
- Hela H-läktaren sjunger och skriker och tar i från magen. Folk skiter kommande år i alla konventioner om att "lagom är bäst" och lever istället om hejvilt.
- Fotbollssupporteriet börjar lika bra som 2008 men istället för en dalande entusiasm så stegras den under hela säsongen.
- Hockeyligan inser att det är för många matcher i Elitserien och att nationalsången inte hör hemma på klubblagsmatcher och ändrar därmed upplägget till nästa säsong.
- Luleå kommun beslutar plöja upp löparbanorna på Skogsvallen för att istället bygga enkla men mysiga läktare runtom och nära plan.
- De andra som skriver här på bloggen (eller tänkt skriva men inte kommit till skott än) ger svar på tal på mitt inlägg om spontanidrott. Typ: "Du svamlar, mina ungar spelar minsann hockey hela dagarna på rasterna i skolan..." Låt höra.
- MrD:s museum förverkligas under året med bistånd av supportrar som skänker eller lånar ut prylar, bilder, tidningsklipp och för utställningsändamål användbart byggmaterial (till montrar).
- Basketlaget Plannja inser hur dumt det är att heta som ett företag som ska flytta produktion från stan och göra lulebor arbetslösa. De bestämmer sig för att byta namn och färg. I sympati med det agerandet från föreningens sida går även jag på basketmatch.
- Kontrollhysterin i de två stora sporternas högre serier avtar både internationellt och i Sverige.
- UEFA tillåter åter ståplats eftersom de upptäckt den ekonomiska potential som ligger i att även många fattiga kan gå på matcherna. Vilket smittar av sig på svensk elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet som arkiverar idéerna om enbart sittplats på svenska arenor som ett dumt förslag. Även hockeyklubbarna tar intryck och bygger ut ståplatssektionerna.

Det var väl allt det. Sen tillkommer det ju detaljer till dessa förhoppningar, drömmar och önskningar.

Heja Lule!

Inga kommentarer: