tisdag 6 januari 2009

om "Sånt som händer" och FBK vill ha fasta speldagar

Skrev igår att torsken borta mot Skellefteå är "sånt som händer". För att förtydliga: det går att ta med jämnmod när det händer en gång. Men när det upprepas två dagar efteråt. På hemmaplan. Då känns det inte bra.

Att det var match så snabbt igen var inte heller så kul. Det är för många matcher i Elitserien. Och de placeras lite hur som helst, ibland är det flera hemma på en vecka, ibland är det ingen hemma på en vecka. Plus avbrotten för landslagsturneringar. Nu har Färjestad funderat till och kommit till samma slutsats: "Färjestad har tappat 726 åskådare i snitt på sina hemmamatcher jämfört med förra vintern. Nu vill FBK få slut på måndags- och tisdagsmatcherna. – Det är boven i sammanhanget. Ge oss fasta speldagar på torsdagar och lördagar, kräver FBK:s ordförande Sture Emanuelsson." (nwt)

Det är den här grejen med att se fram emot nästa hemmamatch som jag vill hävda främst i sammanhanget, och veta att den matchen kommer framåt slutet av veckan, torsdag eller lördag. Istället för att det är match lite hipp som happ.

Inga kommentarer: